15 April 2009

De ce merge ţara asta prost. Episodul 2

Episodul 2.
Pentru că unul ca Gigi Becali ne explică, fără jenă, cum e cu Barabas şi Iisus, lui nefiindu-i niciun pic de teama de blasfemia cea mai crunta de a se identifica aiuritor cu ultimul în Săptămâna Patimilor. BOR, ca de fiecare dată când are de-a face cu aiurelile lui Gigi Becali, tace complice...

Pentru că ministrul Învăţământului, Ecaterina Andronescu, pare uşurată aflând şi informându-ne că nu sunt 15.000 de diplome false, ci "numai câteva sute". Ar trebui să fim şi noi liniştiţi, nu-i aşa?

Pentru că ministrul Culturii, Paleologu-Pleaşcă, este foarte senin când declară că discursul lui, ca oficial al statului român, la mormântul lui Grigore Vieru, a fost supus aprobării lui Vladimir Voronin, pentru a nu deranja "susceptibilităţile" puterii de la Chişinău. Vă imaginaţi, cumva, că ministrul francez al Culturii, de pildă, ar fi cerut să-i fie aprobat ipoteticul discurs la mormântul lui Eugen Ionesco, în cazul în care dramaturgul ar fi murit în perioada în care şef al statului (comunist) român ar fi fost Nicolae Ceauşescu?

Pentru că m-am săturat să ni se explice mereu, mai ales de aşa-zişii analişti independenţi, cum e cu Basarabia, ca drept istoric (dar mai "subţire", să nu se prindă "finanţatorii"!), şi Republica Moldova, ca republică independentă de care UE se ţine la distanţă să nu cumva să se frigă cu un cartof tare fierbinte şi, în acelaşi timp, să-i irite pe ruşi.

No comments: