22 May 2010

De ce merge ţara asta prost. Episodul 4


Nici anul acesta nu puteau lipsi două demonstraţii care se ţin ca gemenii de mână. Pe de o parte, gay-ii şi lesbienele (interesant este că, la noi, bisexualii - femei sau bărbaţi - par să nu existe niciodată în această dezbatere!), la Gay Parade, şi, pe de altă parte, bisericoşii de la "Noua dreaptă", cu "Biblia"-n dinţi.
Anul acesta însă, dincolo de încrâncenarea care pare să dispară din dezbaterea publică (nu e neapărat un semn al toleranţei, cred eu, ci, mai degrabă, rezultatul îngrijorărilor cu privire la situaţia economică a României care concentrează atenţia tuturor), m-am amuzat şi întristat, deopotrivă, de ineditul protestului lor.
Un articol din "Adevărul", care relata aşa-zisul "marş al normalităţii" pus la cale de cei de la "Noua dreaptă", sublinia că unii dintre demonstranţi făceau deschis distincţie între lesbiene şi homosexuali, în sensul că primele ar avea dreptul la demonstraţii, ceilalţi nu. Curat democraţie românească! Pe principiul "o fi în Biblie, dar dacă mie îmi convine, e bine şi e de acceptat", dacă nu, "ia uite ce scrie în Biblie"!
În al doilea rând, au afişat un panou pe care era înscris următorul enunţ: "România are nevoie de copii, nu de homosexuali".
Bine, România are nevoie de multe, asta o ştim! Dar România are parte de exact atâţia homosexuali (lesbiene, bisexuali, transsexuali) câţi are. Nici mai mult, nici mai puţin. Număraţi sau nu de "Noua dreaptă". Dar România cu copiii stă mai prost, natalitatea e în cădere liberă, iar actualul Guvern a găsit să facă economii tot pe spinarea mamelor care s-au încumetat să dea naştere unor copii, tăindu-le alocaţiile şi subvenţiile.
Nu ştiu ca vreunul de la "Noua dreaptă" să fi poposit cu aceeaşi sfântă indignare la protestul mamelor din faţa Palatului Cotroceni, susţinându-le. După cum m-am întrebat câţi dintre ei au copii pentru a şti ce presupune efortul de a-i creşte. Financiar, moral, educaţional, în România de astăzi.
Până la urmă, nu cred că homosexualii şi lesbienele sunt problema României. Oricum, nu ei ne-au adus unde suntem după 20 de ani de democraţie originală şi de libertate asumată după putinţa de înţelegere a fiecăruia!

Imaginea este preluată de pe site-ul Antenei 3 la adresa: http://www.antena3.ro/stiri/romania/marsul-noii-drepte-este-vina-lui-sorin-oprescu-pentru-ca-a-acceptat-marsul-homosexualilor_99812.html

No comments: