04 March 2010

Muzica Reprezentativă a Armatei în concert


Pentru că ziarul la care lucrez - "Observatorul militar" - nu a reuşit să găsească în 24 de pagini, în ediţia precedentă, niciun loc pentru a omagia prestaţia Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale la spectacolul susţinut joi, 25 februarie a.c., la Studioul de concerte "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune, o să fac aici, pe blogul meu, cuvenita reparaţie.
La pupitrul dirijoral s-a aflat Florin Totan, unul din muzicienii români cu cea mai intensă şi bogată activitate concertistică peste hotare, iar bună gazdă, ca întotdeauna la astfel de evenimente, a fost colegul meu Benone Neagoe.
Spectacolul, organizat de Asociaţia Culturală Teocta cu sprjinul Centrului Cultural European al sectorului 6 şi al Radio România, s-a bucurat de prezenţa unui public admirabil care a însoţit partiturile interpretate de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. - adesea de o complexitate care a smuls calde cuvinte de apreciere la scenă deschisă însuşi dirijorului Florin Totan - cu lungi aplauze. Concertul a cuprins piese din repertoriul internaţional, inclusiv coloane sonore ale unor filme celebre, precum şi un recital de trompetă susţinut de Silviu Albei.
Cei care au ratat ocazia de a se afla în sală la acest eveniment mai au o şansă de a vedea spectacolul pe 30 martie, 22 aprilie şi 20 mai, în acelaşi Studiou de concerte "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune.
Fotografia îi aparţine bunului meu prieten Dan Mireanu, căruia îi mulţumesc pentru efortul său.

No comments: