08 May 2008

Manual de "agăţat". Sugestie: cu "Fata fără zestre"!...


Presa românească (ah, sensibilă mică ce eşti!) a luat repede la ochi o apariţie editorială inedită în Rusia, un fel de manual pentru fetele "sărace" (sper că s-au gândit numai la poşetele lor, nu şi la umplutura căpşorului lor delicat-drăgălaş!) de "agăţat" milionari. Nu-i vorbă, că aveam noi speciile noastre care, cu temeinic ajutor calificat din partea vreunui scriitor talentat, ar fi putut pune pe hârtie instrucţiuni mult mai inteligente şi mai pragmatice decât ale "omoloagelor" lor din Rusia. Mai ales că, spre deosebire de Rusia, unde chiar umblă milionarii cu covrigi în coadă, în România ei sunt cam puţintei şi destul de Harpagoni ca să te gândeşti la o viaţă lipsită de griji lângă ei. Fie şi ca obiect de muzeu sau, după plac, ... devotat "animal de companie"!
Însă ceea ce cred că au uitat editorii ruşi (şi le dau, deci, gratuit, treacă de la mine, o sugestie şi celor români dacă le trece prin cap ideea năstruşnică de a publica impresiile crude ale vreunei fete "inteligente", ieşită la agăţat lovele lipite ferm pe purtător) este să însoţească fiecare volum tipărit cu un DVD (că tot e la modă!) cu filmul "Fata fără zestre", al lui Eldar Riazanov, după o piesă a lui Aleksandr Ostrovski.
Le-ar ajuta mult, fiindcă dacă cititul oboseşte, aşa cum cred cele mai multe, vreo două ore pot sta fără felii de castraveţi pe ochi, urmărind pe vreun perete LCD filmul cu pricina...

No comments: